Тромави процедури пречат на турските инвестиции в България.  Компании, които

...
Тромави процедури пречат на турските инвестиции в България.  Компании, които
Коментари Харесай

Турският бизнес се оплака от пречки за визите

Тромави процедури пречат на турските вложения в България.  Компании, които желаят да влагат в България, срещат спънки при издаване на визи и разрешителни за работа. Това стана ясно на среща сред Българо-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) и публицисти, на която бяха разисквани опциите за вложения от страна на южната ни съседка и бизнес климата у нас, написа economic.bg.

„ Целта ни е да ориентираме турските компании в комплицирания бизнес климат в България “, изясни Венцислав Венков, изпълнителен шеф на БТТИК. „ Смятаме, че би трябвало да има по-гъвкава политика по отношение на визите. Статутът на издаване на визи на турски жители е по-различен от този за издаване на визи на жители от други европейски страни “, добави Венков и посочи, че не липсва интерес от страна на български компании, които да влагат в южната ни съседка. По негови думи процедурата за издаване на разрешителни за работа също е тромава.

„ Турските вложители чакат от нас ние да ги насочим към подобаващи имоти и райони, в които те да развият своя бизнес. За страдание тези региони не са чак толкоз доста “, продължи изпълнителният шеф. „ Няма община в България, която да няма индустриална зона, само че те не са уредени “, разяснява той и добави, че има няколко положителни индустриални зони в страната, в които турския вложител може да получи това, което чака. „ Тези индустриални зони са в огромни градове, където работната ръка към този момент е съвсем свършила “, сподели Венков.

Според членовете на камарата ползата на турските вложители у нас ще продължи и през идващите години. „ Компаниите търсят благоприятни условия и съответна помощ от нас, с цел да развият своя бизнес “, разяснява Венков. 

По думите на ръководителя на УС на камарата Едис Емре над 200 компании с бизнес в Турция са членове на БТТИК. „ Ние се стремим и сме съдействали за развиването сред двете страни “, разясни Емре.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР